Τι σημαίνει refurbished και γιατί να τα προτιμήσεις;

Εν έτη 2023, τα ανακατασκευασμένα προϊόντα τεχνολογίας γνωστά και ως refurbished έχουν αρχίσει και αποτελούν market trend καθώς αποτελούν μία οικονομικά αποδοτική και βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι της αγοράς καινούργιων συσκευών. Τα refurbished laptop, desktop και smartphones προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και την απόδοση τους προτού αποφασίσει να προχωρήσει στην αγορά τους.

 

Τι είναι τα Refurbished Προϊόντα;

Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα είναι επώνυμα προϊόντα είτε μεταχειρισμένα είτε εκθεσιακά τα οποία όμως έχουν επισκευασθεί, ελεγχθεί και αποκατασταθεί από ειδικούς τεχνικούς και είναι πλήρως λειτουργικά και ευπαρουσίαστα. Στο ecosmos.gr τα refurbished προϊόντα υποβάλλονται σε μία αυστηρή διαδικασία ανακατασκευής ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αξιοπιστία τους προτού φτάσουν στα χέρια του τελικού πελάτη.

 

Διαβάθμιση refurbished προϊόντων:

O βαθμός ο οποίος συνοδεύει ένα ανακατασκευασμένο προϊόν είναι ο καλύτερος οδηγός για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα refurbished προϊόν καθώς καταδεικνύει την ποιότητα και την κατάσταση του προϊόντος. Ο βαθμός αυτός δίνεται από τον εκάστοτε προμηθευτή του προϊόντος και αν και τα βαθμολογικά κριτήρια διαφέρουν από προμηθευτή σε προμηθευτή συνήθως ο βαθμός δίνεται με βάση την λειτουργικότητα, την εμφάνιση και την γενικότερη κατάσταση του προϊόντος σε σύγκριση με ένα καινούργιο. Η συνήθης διαβάθμιση περιλαμβάνει τα προϊόντα Grade A+ (εξαιρετική κατάσταση) τα οποία είναι σαν καινούργια, Grade A (πολύ καλή κατάσταση) & Grade A- (καλή κατάσταση) που μπορεί να έχουν αμυδρές εκδορές οι οποίες δύσκολα είναι ορατές με «γυμνό» μάτι, τα Grade B (μέτρια) που έχουν εμφανή χρήση και τα Grade C τα οποία έχουν υποστεί βαριά χρήση αλλά είναι πλήρως λειτουργικά. Στα grade C καλό είναι να κάνετε μία ερώτηση στον πωλητή του προϊόντος καθώς τα προϊόντα μπορεί να έχουν καμένα Pixel ή έντονα βαθουλώματα και γρατζουνιές.

 

Έχουν εγγύηση τα Refurbished προϊόντα;

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές όταν πάνε να αγοράσουν refurbished προϊόντα είναι ότι πολλοί προμηθευτές δεν δίνουν εγγύηση ή η εγγύηση που δίνεται περιορίζεται στις 14 ημέρες του δικαιώματος εναντίωσης/υπαναχώρησης που δικαιούται ένας καταναλωτής. Εμείς στο ecosmos.gr όχι μόνο προσφέρουμε εγγύηση αλλά στα laptop δίνουμε εγγύηση ακόμη και για την μπαταρία ( Η διάρκεια της εγγύησης ποικίλει ανάλογα με το προϊόν και μπορεί να έχει διάρκεια από 3 μήνες έως και 2 χρόνια. Θα βρείτε την διάρκεια της εγγύησης πάντα στην περιγραφή του προϊόντος που σας ενδιαφέρει.).

Πλεονεκτήματα αγοράς refurbished προϊόντων από το ecosmos.gr:

 

  • Αγορά επώνυμων προϊόντων μεγάλων κατασκευαστών σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
  • Δωρεάν εγγύηση και τεχνικός έλεγχος υψηλής ποιότητας.
  • Ευκαιρία αναβάθμισης laptop & desktop με extra ram ή σκληρό δίσκο σε προνομιακές τιμές.
  • Άμεση παράδοση παραγγελίας στον χώρο επιλογής σας με ασφάλεια.

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

>